Föräldrakooperativet Loket söker Förskollärare

Vi på Loket vill att vår förskola skall vara en demokratisk mötesplats där man accepteras för den man är, känner trygghet, nyfikenhet och delaktighet.

Loket är en Mullecertifierad förskola där vi arbetar med friluftsfrämjandets barnverksamhet och alla pedagoger är utbildade friluftsledare. Vi har en fantastisk natur alldeles runt hörnet och en stor gård som båda inbjuder till mycket utelek. Vår mat lagas i eget kök av vår kock och vi fokuserar på närproducerade och ekologiska råvaror. På förskolan arbetar förskolechef, sex pedagoger samt en kock och vi har 20-22 barn i åldrarna 1-5 år. Vi är ett föräldrakooperativ, vilket innebär att föreningens styrelse är huvudman för förskolan.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten vilket innefattar att du ska planera, leda, genomföra och utvärdera den pedagogiska verksamheten i enlighet med förskolans läroplan. Ditt arbete ska präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola som tar tillvara på barnens intressen i verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta på en mindre, familjär förskola med ett personligt klimat där du som förskollärare tillsammans med dina kollegor blir mycket betydelsefull.

Du skall vara en trygg och positiv person som tycker mycket om att vara utomhus då vi nyttjar gården och naturen i närheten till bl.a. Mulleverksamhet och utflykter med vår egen buss. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team.

Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Du arbetar med pedagogisk dokumentation och använder det som grund för egen och gemensam reflektion, diskussion och utveckling. Du är utbildad förskollärare.

Anställningsform

Tjänsten är 100 % tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, med tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.

Vid frågor kontakta:

Johanna Smedberg, rektor, 0498-275114

Lisa Ewen, styrelseledamot, 0768-403943

Ansökan snarast, senast 15 maj. Intervjuer kommer ske löpande.